hvad kan jeg hedde til efternavn? Frie danske efternavne, den komplette liste

Frie efternavne

Lovgivningen omkring efternavne

Der finde 197 frie efternavne i Danmark pr. 28 januar 2019. Et efternavn er frit, når det bæres af mere end 2.000 personer. 

Det vil sige at alle må vælge at kalde sig eet af disse navne. 

Det er nemlig sådan at man i Danmark kun må bære eet efternavn. Hvis man ønsker to, skal det næst sidste i navnerækken godkendes som et mellemnavn. 

Hvordan vælger jeg det rigtige efternavn? 

I forbindelse med at du får lavet et rent numeroskop, får du udleveret en navneliste med de frie efternavne som har den værdig, som vil være bedst for din unikke essens.

Hvis du for eksempel skal hedde værdien 37/1 vil din liste bestå af navnene: 
Jespersen 
 Johannsen 
 Johansson 
 Mogensen 
 Pedersen 
 Petersen 
 Poulsen 
 Svensson  Søndergaard 
 Thomassen

Efter du har fået navnelisten vælger du så det efternavn fra listen, som du synes passer bedst til dig.

Må man lave sit eget efternavn?

Ja, det må man gerne. Det er en længere process, og jeg anbefaler derfor ofte at du vælger et af de frie efternavne, så du kan få dit navn godkendt. Du kan så efterfølgende sammensætte dit nye efternavn og søge om det. 

 

Ændring fra Aa til Å eller omvendt

Rent lovgivnings mæssigt må man gerne ændre sit navn fra aa til å eller fra å til aa. Man skal ikke engang betale gebyr for det.
Begrundelsen er, at det er det samme navn. Der er fra myndighedernes side derfor  ikke tale om en navneændring men om almindelig retstavning. 

MEN rent numerologisk har det have utrolig stor betydning om ens navn staves med aa eller å. Min anbefaling er altid at få en numerolog til at tjekke indvirkningen det vil have på dig, inden du foretager en sådan ændring. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *