Børnebilleder, børnefotograf, billeder i naturen, vejle, Horsens, herning, Kolding, fotografering i hjemmet, hjemmefotograf

God Fotograf til Børn

Hvad er en god fotograf til børn?

Har man børn, der skal fotograferes, er det alfa og omega, at man finder en dygtig fotograf, som også er god til børn. Men hvad vil det sige at være god til børn? 

For mig handler det om, at fotograferingen bliver på børnenes præmisser. At der er god tid til at de kan tø op i deres eget tempo. At de kan lære mig at kende, inden jeg overhovedet tager mit kamera frem. 

Det er vigtigt for mig at børnene mødes i øjenhøjde. Bogstaveligt talt sætter jeg mig altid ned og snakker med dem – fra deres perspektiv. Det giver mig utrolig hurtigt fortrolighed med dem, og jeg oplever, at langt de fleste børn hurtigt er med på “fotograferingslegen”.

 

børnefotograf, pyjamasfest, pudekamp, fotografering, lifestyle fotografering,
børnefotograf, pyjamasfest, pudekamp, fotografering, lifestyle fotografering,

Afslappet og uformel fotografering

Det kommer helt af sig selv, når man har børn med. Men det er vigtigt for mig, at både I som voksne og især børnene oplever fotograferingen som afslappet og uformel.

Min facon er præget af mine mange år som pædagogmedhjælper. Jeg er lige til, og jeg fortæller børnene, hvad det er jeg gerne vil have dem til at gøre. Ofte beder jeg forældrene træde et par skridt tilbage, hvis billederne kun skal være af børnene. På den måde kan jeg nemmere få deres opmærksomhed, og vi kan få skabt de billeder, vi drømmer om.

 

Børnebilleder, børnefotograf, billeder i naturen, vejle, Horsens, herning, Kolding, fotografering i hjemmet, hjemmefotograf
Børnebilleder, børnefotograf, billeder i naturen, vejle, Horsens, herning, Kolding, fotografering i hjemmet, hjemmefotograf
Børnebilleder, børnefotograf, billeder i naturen, vejle, Horsens, herning, Kolding, fotografering i hjemmet, hjemmefotograf

Hvordan forbereder man børn på at skulle fotograferes?

Selvfølgelig er det fantastisk hvis børnene er udhvilede, mætte og glade. Men sådan er livet bare ikke altid, og det ved jeg godt. Min erfaring er, at jo mere rolige I som forældre kan tage fotograferingen, jo mere rolige og samarbejdsvillige er børnene. Ofte glæder de sig til at skulle fotograferes, men det kan også være lidt skræmmende, da det jo er noget nyt.

Jeg oplever at det er en stor hjælp, hvis I som forældre omtaler mig som Zoey og ikke som “fotografen”.

Som Zoey bliver jeg lynhurtigt en ven for dem, mens “fotografen” er mere distanceret og noget man ikke rigtig kan forholde sig til, hvis man er en lille en.

Jeg glæder mig meget til at møde Jer og alle Jeres skønne børn, og tage de mest fantastiske billeder af jer sammen. Billeder, som vil skabe minder for livet. Ikke kun for jer, men i særdeleshed også for jeres børn.

Skal jeres familie også fotograferes? Læs mere om mine Når livet gerne må stå stille- fotograferinger 

Tak fordi du læse med.

Jeg håber det har rørt noget i dig.  Hvis du kender andre som kunne få glæde af indlægget, så husk at del det med dem.
Jeg vil også blive rigtig glad hvis du lægger en kommentar herunder. 

Magisk dag til dig 
Kærligst Zoey 

 

Share this post

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *