Merkur retrograd betyder at Merkur går baglæns set fra jorden.

Merkur retrograd

Share this post

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Hvad er Merkur retrograd?

Planeten Merkur går i retrograd 3-4 gange årligt. I dette blogindlæg vil jeg forsøge at redegøre for hvad der sker med energien på jorden når det sker, og hvilken betydning det har for dig. 

Merkur retrograd er et fænomen som sker 3-4 gange om året

Hvad betyder retrograd?

En retrograd betyder at en planet visuelt bevæger sig baglæns.  Rent fysisk bevæger planeten sig ikke baglæns, men fordi både Jorden og den givende planet, i dette tilfælde Merkur, bevæger sig. Så ligner det fra Jorden at Merkur går tilbage. Og energien på Jorden ændre sig i en retrograd. 

Retrograd betyder at energien trækker os tilbage. Alt efter hvilken planet der går i retrograd, vil det være de temaer, som planeten repræsentere, som vil være påvirket. 

Datoer for Merkur retrograd

Det skifter fra år til år, hvor ofte og hvor mange retrograder vi oplever. I 2019 går Merkur i retrograd 3 gange. I 2018 have vi nærmest et rekord år med retrograder generelt og der gik Merkur i retorgrad 4 gange. 

Merkur retrograd 2019

05.03 - 28.03
07.07 - 31.07
31.10 - 20.11

Merkur Retrograds påvirkning af vores hverdag

Når Merkur går i retrograd oplever vi ofte problemer med kommunikation, trafik og teknik. Det er fordi, det er områder som Merkur kontrollere over. Der kan også ofte opstår problemer med kontrakter og dokumenter. I det hele taget det som meget af vores moderne arbejdsliv handler om.  

Merkur retrograd er almindeligt 

Som du kan fornemme af antallet af retrograder og længden på dem, er det altså ret almindeligt at Merkur er i retrograd. Det er derfor heller ikke noget man behøver at være bange for. Men det er en god ide, at have en opmærksomhed på det, og handle ud fra det. Hvis du handler i overensstemmelse med de energier er der omgiver os, så kommer du klart ud af perioden med det bedste reultat. Sådan er det helt generelt. Det er også altid nemmere at komme i mål, hvis du planlægger din rejse med strømmen, i steder for imod. 

Merkur retrograd er et fænomen som sker 3-4 gange om året

Merkur retrograd i en større sammenhæng

Når vi snakker om retro inden for tekstil og boligbrancen så handler det om at gamle trends bliver taget op igen. Det kan lidt sidestilles med hvad der sker for vores udviklingstemaer under en retrograd. Retrograd er en tid til at tage gamle temaer op og få kigget på dem igen. 
 

 

Merkur retrograd og relationer

Perioden, hvor Merkur er i retrograd, er super god til at opsøge gamle relationer. Det kan være gamle venskaber, som er gledet ud i sandet. Eller hvis du har en gammel kæreste, som du ønsker at genoptage kontakten med. Perioden er til gengæld ikke velegnet til at lede efter nye relationer.

Så hvis vennerne forslår at du skal tage på blind date, så bed dem om først at sætte det op når perioden er overstået. 

Merkur retrograd betyder at Merkur går baglæns set fra jorden.

Teknologi og Merkur retrograd 

Vi oplever ofte store udsving og problemer med vores elektronisk og teknik, når Merkur går i retrograd. 

derfor er det godt lige at væbne dig med lidt ekstra tålmodighed på de fronter, når Merkur er i retrogrd. Du skal også huske at have ekstra fokus på at få taget back up og dobbelttjekke alle dine aftaler, dokumenter osv. 

Brug Merkur retrograden bedst muligt

I retrograden er det bedste du kan gøre at vente med at starte nye projekter op, men der i mod tage det med ro og se det som en kærkommen pause. Vend blikket indad og brug tiden på reflektion, selvarbejde og forsøg at få styr på alle løse ender du måtte have. 

Share this post

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *